Om oss

Vi som står bakom den här sidan har fått lära känna varandra mycket genom vårt arbete med Salts ungdomsläger TEJP. Som ledare på detta läger har vi gett oss ut på en resa som har kommit att utmana även oss själva. Steg för steg har vi upplevt att Jesus har kallat oss att göra oss mer och mer beroende av hans Andes ledning – och mindre och mindre beroende av vår egen förmåga och vishet.

Parallellt med detta har Gud talat om den unga generationen i Sverige som en Josuageneration. Alltså en ny generation av unga män och kvinnor, som i Guds kraft ska vara med och återta det territorium som den Onde har roffat åt sig. En genombrottsgeneration som får bryta ny mark för Guds rike i Sverige, och kanske även övriga världen. Delar av denna generation har vi haft förmånen att få möta just på TEJP-lägren, men vi ser tecken på att den träder fram över hela vårt land. Radikal, Jesusälskande och med en längtan efter att göra skillnad för evigheten. En generation som tar Paulus uppmaning till Timotheos på allvar: ”Låt ingen se ner på dig för att du är ung, utan var en förebild för de troende i allt du säger och gör, i kärlek, tro och renhet” (1 Tim 4:12).

En av de saker vi själva har fått en längtan efter, är att hjälpa dessa unga män och kvinnor att växa till i sitt personliga lärjungaskap. Ett viktigt led i detta är att utmana och utrusta för ett frimodigt ledarskap. Vi är övertygade om att det i denna generation finns apostlar, profeter, evangelister, lärare och herdar som kommer att ha avgörande betydelse för det som Herren vill göra framöver.

Självklart innebär inte detta att allt det som vi gör eller skriver om på den här sidan skulle vara unikt eller ens rätt i alla avseenden. Men vi hoppas ändå att vi kan få bidra med några pusselbitar som visar sig vara användbara för vad Gud har på gång i vårt land. Allt för att Jesus ska bli förhärligad. ”Släck inte Anden. Förakta inte profetior, men pröva allt, behåll det goda, och håll er borta från allt slags ont” (1 Thess 5:19-22).

Martin Alexandersson, Olof Edsinger, Jonas Hallabro och Jonas Nordén

Martin Alexandersson är född 1979 och har under lång tid arbetat med ungdomar och mission inom Salt – barn och unga i EFS. Numera jobbar han med församlingsplantering inom EFS och runtom i Europa.  I tillägg till detta lägger han mycket tid på att renovera sin lägenhet, läsa böcker, laga mat och följa Ljungskile SKs öden och äventyr. Sedan januari 2015 bor han i Göteborg med sin fru Hanna och katten Glenn.

 

Olof Edsinger är född 1976 och var under nio år generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS. Numera arbetar han med ledarutveckling i Norge (NLM ung) samt som kursföreståndare för lärjungaskolan I Mästarens fotspår. Han är gift med Mona och har tre barn. På fritiden är han engagerad i ledningen för EFS i Mikaelskyrkan i Uppsala, där han tidigare var föreståndare. Han är även författare till ett dussintal böcker om Bibeln och det kristna livet.

 

Jonas Hallabro är född 1970, gift med Karin och har två härliga barn. Jonas arbetar som präst i EFS Helsingborg och är en uppskattad talare i olika sammanhang. Han brinner för Jesus och längtar efter levande församlingar som praktiserar Guds rike i vardagen. Han älskar olika former av sport och susar gärna fram på skidor och longboard eller gör sin supporter röst hörd på Olympias läktare.

 

Jonas Nordén är född 1978 och är utsänd av EFS som missionär till Mekane Yesuskyrkan i Etiopien, där han jobbar främst med ungdomsledarutbildning. Han är gift med Viktoria och tillsammans har de barnen Samuel och Ester. Han tycker om att läsa, studera och undervisa i Guds ord. Har skrivit boken ”En Josuageneration”, vars innehåll ligger till grund för mycket av innehållet på denna blogg. Han är också en obotlig sportfantast och kommer för alltid att hålla på Helsingborgs IF i fotboll och Rögle BK i ishockey.

 

PS. De inlägg som vi gör på denna sida är personliga, och det är så vi vill att de ska uppfattas. Vi uttalar oss alltså inte i de församlingars eller organisationers namn som vi arbetar för, även om mycket givetvis överensstämmer med dessa.