Annat som är läsvärt

Lärjungaskap

De tre stridsfälten av Francis Frangipane

Rick Joyner har sagt att detta är den bästa bok som har skrivits om andlig krigföring. Dess bärande tes är: ”Segern börjar med Jesu namn på våra läppar. Den fullkomnas genom Jesu natur i våra hjärtan.” De tre slagfälten är sinnet, kyrkan och den andliga världen. Kan beställas här.

Efterföljelse av Dietrich Bonhoeffer

En andlig klassiker, som i grunden är ett bibelstudium över Bergspredikan och diverse andra texter där Jesus talar om vad det innebär att följa honom. Kan beställas här.

Finalkampen av Rick Joyner

Antagligen den av Rick Joyners böcker som har utövat störst inflytande på den världsvida kristenheten. En profetisk skrift som hjälper dig till andlig klarsyn samtidigt som den rustar dig för ett segerrikt liv i den yttersta tiden. Jordnära, central och balanserad undervisning. Kan beställas här.

För upptagen för att inte be. Att varva ner för att umgås med Gud av Bill Hybels

Trots sin lite käcka titel är detta en fantastiskt bra bok om bön. Inte minst kapitlen om det profetiska innehåller mycket matnyttigt. Kan beställas här.

Gud är din Far av Floyd McClung

En klassisk bok om Guds fadershjärta, och om hur vi kan växa till i en sann och innerlig relation till Gud som vår Far.

Hörde jag rätt? Att lyssna till Guds röst av Loren Cunningham och Janice Rogers

En utmanande bok om att vara lydig mot Guds ledning även när det kostar på. Skriven av UMU:s grundare.

Kallelsen av Rick Joyner

Fortsättningen på Finalkampen. Särskilt maningen att leva nära Jesus och att lyssna till hans röst är ett starkt tilltal till oss som är kristna i världens mest sekulariserade land. Kan beställas här.

Levande vatten av Broder Yun

En utmanande och befriande bok om det kristna livet, uppdelad i 28 fristående kapitel. Ger en god inblick i det sätt att tänka, handla och prioritera som präglar väckelsens Kina. Kan beställas här.

Ledarskap

Andligt ledarskap. Andliga principer för varje troende av J Oswald Sanders

En klassisk bok med konkret vägledning gällande ledarskap i Guds rike. Kan beställas här.

A tale of Three Kings. A study in brokenness av Gene Edwards

En kort men omskakande bok om andligt ledarskap och om att inte ta sig ett mandat i egen kraft utan att låta Herren ge en de plattformar han själv vill att vi ska ha.

De 21 obestridliga lagarna om ledarskap av John C Maxwell

En bok som på ett bra sätt ringar in den dynamik och de lagar som går igen överallt där ett sant ledarskap utövas. Inte specifikt ”kristen” till sitt innehåll (även om Maxwell själv är troende) – men väl värd att läsa. Kan beställas här.

Ledarskap av Bill Hybels

En utmanande och medryckande bok om visionsdrivet församlingsledarskap av en av vår tids mest inflytelserika kristna ledare. Kan beställas här.

Vägvisare av Magnus Malm

En modern klassiker, som hjälper dig att få ett sunt perspektiv på kristet ledarskap och på förhållandet mellan att vara och att göra. Kan beställas här.

Gåvor och tjänster

Aposteln – vägröjare och grundläggare av Ulf Ekman

En förvånansvärt (?) balanserad och matnyttig bok i ett ämne som få andra svenskar vågat ge sig i kast med. Kan beställas här.

Deliverance from Evil Spirits. A Practical Manual av Francis MacNutt

En praktisk handledning till befrielsetjänsten av katoliken Francis MacNutt. Rekommenderas av många med erfarenhet av denna typ av tjänst. Har dessutom nyligen utkommit i pocket.

Medialitet. Den skumma gråzonen av Torbjörn Freij

En viktig bok om den gråzon som finns mellan det andliga och det mänskliga, och hur denna kan hanteras för att undvika manipulation och missbruk. Kan beställas här.

Ministry Guides av Barry Kissel (red): The Apostle’s Notebook, The Prophet’s Notebook, The Evangelist’s Notebook och The Shepherd’s Notebook

En spännande bokserie från England, som fokuserar specifikt på de olika tjänstegåvornas karaktär, förutsättningar och utmaningar. Kan tyvärr vara lite svåra att få tag på.

Surprised by the Power of the Spirit av Jack Deere

En klassiker inom den amerikanska karismatiska rörelsen. En gedigen genomgång av vad livet med den helige Ande kan handla om, skriven av en teolog som från början trodde att Andens gåvor slutade fungera efter Apostlagärningarnas tid.

Församling och församlingsplantering

Församling med mål och mening av Rick Warren

En skarp men lättläst genomgång av hur man med en tydlig vision och medveten strategi kan bygga församling i det västerländska samhället. Skriven av pastorn i Saddleback Community Church, med 25 000 medlemmar. Kan beställas här.

Mission-Shaped Church

En rapport om församlingsplantering inom Anglikanska kyrkan, med många matnyttiga iakttagelser även för vår svenska situation.

Naturlig församlingsutveckling av Christian A. Schwartz

En matnyttig undersökning av åtta kvalitativa särdrag hos växande församlingar. Ger många handfasta råd om vad som behöver prioriteras om vi vill se våra församlingar växa i både kvalitet och kvantitet. Kan beställas här.