Ny bok: Korsvägen och uppståndelselivet

Postat: 24 mars, 2019 av olofedsinger i Gåvor & Tjänster, Guds rike, Lärjungaskap

Några veckor in i fastan har min bok Korsvägen och uppståndelselivet kommit ut på Livets Ords Förlag. Bokens första huvuddel handlar om lidandet i det kristna livet, vilket passar väl att påminna sig om inte minst i kyrkoårets fastetid. Bokens andra huvuddel fokuserar på kraften och härligheten i samma liv, och den som vill kan förslagsvis spara denna del av innehållet till tiden mellan påsk och pingst.

De av er som har gott minne känner kanske igen denna beskrivning av innehållet från en tidigare utgivning, och mycket riktigt är detta en reviderad (och något utökad) upplaga av min bok Korsets väg och korsets kraft, som 2011 kom ut på Libris förlag. Jag är så glad att boken nu finns tillgänglige på nytt!

Nedan kan du läsa både baksidestext och innehållsförteckning. Om du blir sugen på att läsa kan du höra av dig på olof.edsinger@icloud.com så får du ett signerat ex för 170 kr + frakt.

Vem har inte längtat efter mer av Guds kraft i sitt liv? Samtidigt är vi många som har upplevt att vår vandring tillsammans med Herren inte kan beskrivas som en rät linje. Medgång och motgång vandrar hand i hand.

I den här boken ges en utmanande bild av våra liv som Jesu efterföljare. Utifrån huvudrubrikerna Korsvägen och Uppståndelselivet skildras vår vandring genom livet som en erfarenhet av både lidande och härlighet. Å ena sidan ensamhet och förnedring, anfäktelse och martyrium. Å andra sidan försoning och frid, helande och befrielse.

Förklaringen till detta motsägelsefulla mönster, hävdar författaren, ligger i något som i grunden är ett mysterium: Jesus själv lever sitt liv genom oss. Och eftersom Jesus kan beskrivas både som den Korsfäste och som den Uppståndne, får vi som hans lärjungar gå in i samma typ av erfarenheter. Som aposteln Paulus uttrycker det hela: ”nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig.”

Det här är en bok som inte väjer för de svåra frågorna. Som läsare kommer du med stor sannolikhet att utmanas både av korsvägen och av uppståndelselivet. Och det är just så det ska vara. Hur skulle vi annars kunna göra rättvisa åt den Herre som sa: ”Den som inte bär sitt kors och följer mig kan inte vara min lärjunge.” Men också: ”Den som tror på mig ska göra de gärningar som jag gör. Och större än så ska han göra.”

Inledning: Tjänsten

Del I: Korsvägen

Ödmjukhet

Överlåtelse

Tjänarskap

Att bära sitt kors

Köttets dödande

Ensamhet

Sårbarhet

Skam och förnedring

Missförstånd och falska anklagelser

Anfäktelse

Förföljelse

Fängelse

Våld och tortyr

Martyriet

Vändpunkten: Korsets paradox

Del II: Uppståndelselivet

Vetekornets lag

Guds ord

Hjälparen

Uppståndelsens kraft i våra hjärtan

Guds ambassadörer

Namnet över alla namn

Försoningens tjänst

Frid och välsignelse

Dom

Sanning och rättvisa

Helande

Befrielse

Uppväckande av döda

Inför Guds tron

Avslutning: Lönen

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s