Tro stavas beroende – nu i en ny och utökad upplaga!

Postat: 19 mars, 2018 av olofedsinger i Bibeln, Guds rike, Lärjungaskap
Etiketter:, , , ,

Min bok Tro stavas beroende finns nu i en ny och utökad upplaga. Första upplagan kom redan 2002, och har länge varit omöjlig att få tag på. Boken kan beskrivas som en helhetsvision av ett liv i tro, där jag i fyra delar beskriver trons identitet, trons tillgångar, trons liv och trons kamp. Genom hela boken anknyter jag även till vad Martin Luther, Carl Olof Rosenius och Lina Sandell hade att säga om dessa saker – en hel del, visar det sig.

Om du är intresserad av boken kan du höra av dig till mig på olof.edsinger@icloud.com alternativt PM på Facebook. För 200 kr inkl frakt får du ett signerat exemplar!

Baksidestexten lyder så här:

Undervisningen om tro hör till det mest centrala i hela Guds ord. Det är genom tro som en människa blir frälst, men tron spelar också roll när det kommer till Guds övriga välsignelser. Gång på gång läser vi i evangelierna att Jesus botar eller befriar människor med hänvisning till deras tro.

Men vad är egentligen tro? Och varför är tron den kanal som Guds gåvor kommer till oss genom? I den här boken ger sig Olof Edsinger ut på upptäcktsfärd i trons värld. Utifrån definitionen av tro som att bejaka till sitt beroende av Gud, ger han sig i kast med frågor som:

 • Hur kommer tron in i en människas liv – och hur kan den sedan växa sig starkare?
 • Vad innebär Jesus och det nya förbundet för vår förståelse av trons kraft och välsignelser?
 • Hur ska vi förstå Bibelns tal om Guds rike som frälsning för ande, själ och kropp?
 • På vilka sätt kopplar tron oss samman med den kristna församlingen?
 • Vad innebär ett liv i seger?

Förutom till bibelordet hänvisar författaren återkommande till tre individer som har betytt mycket för den andliga tradition som han själv har vuxit upp i: Martin Luther, Carl Olof Rosenius och Lina Sandell. På så sätt förankras Bibelns undervisning om tro hos några av de fäder och mödrar som har betytt mest för den svenska väckelserörelsen.

kommentarer
 1. Tonymalmqvist skriver:

  Det finns något som många, särskilt predikanter är svåröverträffade med, där till och med politiker ligger i lä. Ord!

 2. Tonymalmqvist skriver:

  Faktum är att vi har matats med så mycket ord inom kristenheten att om allt det som hade sagts och uttalats omsätts i verkliga livet då hade vi inte legat så på efterkälken som vi gör idag. Vi har onekligen tappat mark, en hel del faktiskt. Det handlade alltså inte om nån specifik kritik riktad mot dig. Jag tänker mycket bredare än så. Jag har ofta tänkt. Hur kan det hända så lite, få mirakel, få som blir frälsta, när det finns en hel uppsjö av predikanter i vårt land? Det är ju inte som så att det råder nån slags brist inom det området precis.

  • olofedsinger skriver:

   OK. Ja, tro utan gärningar är ju som bekant död. Och visst är det mycket ord i kristenheten! Dock tror jag personligen att det vi verkligen behöver är ord och förkunnelse som är inspirerade av den helige Ande, och som på så sätt kan väcka tro i dem som lyssnar.

   • Tonymalmqvist skriver:

    kunnelse i den helioge Andes kraft är själva förutsättningen för att över huvud taget nå ut med evangeliet så att det på så vis får folk att bli överbevisade om synd och så vända om till Gud. Lyssnat en del till Billy Graham. Det var en man som hade kontakt med Gud. Oerhörd kraft i hans predikningar. Läste för ett tag sen hur en f d rektor på ÖTH gjorde sitt bästa för att dessikera Graham, i en så dum artikel att jag riktigt skämdes när jag läste den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s