Att jobba med mission i Turkiet

Postat: 4 september, 2017 av Martin Alexandersson i Reflektioner
Etiketter:,

Några av det jag träffade vid min senaste resa i Georgien var kristna som jobbar som missionärer bland kurder i Turkiet. Deras berättelser illustrerar ett kristet liv som är mycket avlägset för oss kristna i Sverige. En utav dem berättade att hans pastor nu sitter i fängelse i sju månader. Orsaken till detta var att han jobbar med kurder och eftersom kurderna ses som fiender till Turkiska staten (bland annat pga deras terrororganisation PKK) så är allt arbete med kurder därför ”antiturkisk” verksamhet. Det spelar därför ingen roll om det handlar om att arbeta humanitärt eller inte – alla som arbetar med kurder riskerar att drabbas av repressalier av myndigheterna. Att de ändå fortsätter och vill utöka sitt arbete påminner mig om Petrus och Johannes attityd när de har släppts ur ”häkte” hos stora rådet i Jerusalem:

”Se nu hur de hotar oss, Herre, och ge dina tjänare frimodighet att förkunna ditt ord.  Sträck ut din hand och bota de sjuka, låt tecken och under ske genom din helige tjänare Jesu namn.” (Apg 4:29f.)

 

En annan man som jag träffade var ukrainare och åkte med hela sin familj på 3-månadersresor till Turkiet varje år. Deras familj använde frimodigt sina barn i teater och gatuevangelistation med motiveringen ”de är så unga så myndigheterna bryr sig inte”. En attityd som från svenskt håll känns ganska oansvarig men som nog ryms i Paulus ord:

”Allt har jag varit inför alla, för att åtminstone rädda några” (1 Kor 9:22)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s