Incest och nekrofili – varför inte?

Postat: 22 februari, 2016 av olofedsinger i Insändare & Debatt
Etiketter:,

Inlägg på Världen idags opinionsblogg:

Liberalernas ungdomsförbund i Stockholm har fått många att höja på ögonbrynen genom sitt beslut att verka för en legalisering av sex mellan syskon som är 15 år eller äldre. Man vill även att en person ska kunna testamentera att andra får ha sex med ens kropp efter att man är död, så kallad nekrofili.

– Vi tycker generellt inte om morallagar, den här lagstiftningen skyddar ingen just nu, säger Cecilia Johnsson, LUF:s ordförande i Stockholm till Aftonbladet. Vi är ett ungdomsförbund och en av våra uppgifter är att tänka ett steg längre. Jag förstår att det kan anses ovanligt och äckligt men lagstiftning kan inte utgå ifrån att det är äckligt.

För att fortsätta läsa, gå in här.

kommentarer
 1. olofedsinger skriver:

  Se även Svenska Evangeliska Alliansens kommentar till LUF Stockholms förslag: http://www.sea.nu/viewNavMenu.do?menuID=55&oid=99362

 2. Rickard Cruz skriver:

  Man upphör inte att förvånas!

  När vi diskuterar vad det kristna svaret på den här typen av utveckling bör vara missar vi ofta den viktiga distinktionen mellan hur livsstilen bland efterföljare till Jesus bör se ut och vilken typ av lagstiftning vi bör verka för. Saker som ex. otrohet eller alkoholism är självklart inte förenligt med lärjungaskap men bör vi verka för en kriminalisering? Jag tror inte det. Liberala ungdomsförbundet kan säga vad de vill. Riksdagen kan fatta vilka beslut som helst. Det förändrar inte vad som är rätt och fel, och oavsett hur liberal lagstiftningen blir vill Gud ge oss kraft att fortsätta följa Jesus och hjälpa andra människor att göra det samma.

 3. olofedsinger skriver:

  Hallå broder! Nej, man upphör inte att förvånas …
  Håller med om att lagstiftningen inte ska påverka våra värderingar. Däremot tror jag ju att viss lagar/principer har sin förankring på ett ”djupare” plan än lärjungaskapet – det vi brukar kalla för skapelseplanet. Jag tror att ett samhälle som legaliserar incest och nekrofili har tappat kontakten med något väsentligt i vad det är att vara människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s