Frihet och frid på helgens ungdomsledarkonferens

Postat: 23 november, 2015 av olofedsinger i Guds rike
Etiketter:, , , , ,

I helgen har jag varit på ungdomsledarkonferensen Kallad i Linköping, där jag också var en del av ledningsgruppen. Planeringen började redan för 1 ½ år sedan, och självklart har vi hämtat viss inspiration från våra ekumeniska barnledarkonferenser. Någon kopia av dessa var det dock inte tal om, och de organisationer som stod som inbjudare var EFK, Equmenia, Frälsningsarmén, Pingst Ung, Salt och SAU.

Vi som leder dessa organisationer (i mitt fall: ledde) har funnit varandra utifrån att vi ser att vi står i så många liknande utmaningar och behov, men också utifrån att vi står varandra nära i våra hjärtan. Skillnaderna är helt enkelt inte så stora som de en gång var, och de skillnader som ändå finns (och ska finnas!) kan till stora delar vara berikande.

Till konferensen var ca 400 lokala ungdomsledare anmälda. Redan från första kvällen var stämningen god, och det vilade både en frid och en frihet över hela konferensen. Själv hade jag förmånen att vara mötesledare på kvällarna och även att ha ett seminarium om bön och andlig kamp. Utmanande och meningsfullt! Hade också stor behållning av att lyssna till våra huvudtalare – Carin Dernulf, Andreas Nielsen och Mikaels Celinder – samt på seminarier av Andreas Joakimsson och Hanna Möllås.

Summan av helgen kan sammanfattas som att vi fick kliva in i vad som bäst kan beskrivas som förberedda gärningar. Det verkar helt enkelt som att det var tid för denna konferens. Återstår nu att få in svaren på den utvärdering vi inom kort ska skicka ut – men mycket talar för en repris om ett par år …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s