Gud och sex – nu även som bok!

Postat: 21 juni, 2015 av olofedsinger i Bibeln, Lärjungaskap
Etiketter:,

Ingen annan bloggserie här på EfterKristus har fått ett sådant gensvar som den serie om Gud och sex som jag skrev under våren 2013. Fortfarande händer det så gott som dagligen att någon letar sig fram till någon av artiklarna. I höstas publicerades delar av innehållet i form av en artikelserie i Världen idag, och nu är det alltså dags för nästa steg. I veckan kom nämligen boken Gud och sex: Äktenskap, lust och sexualitet från tryckeriet!

Det känns förstås väldigt roligt att få komma ut med detta material i bokform. Jämfört med mina tidigare artiklar har jag nu också haft möjlighet att bearbeta texterna en hel del. Både språk och innehåll är alltså bättre än när materialet publicerades här på bloggen. Jag har även kunnat uppdatera artiklarna utifrån den feedback jag har fått under resans gång. Sist men inte minst har jag skrivit några helt nya delar, för att ge en så god helhet som möjligt.

Innehållsförteckningen ser ut så här:

Att bli ett kött

Sexualitetens syfte

Sambo – varför inte?

Samboende utan sex

Lust och längtan

Onani

Pornografi

Ett rent hjärta

Homosexualitet i kyrkan

Homosexualitet i samhället

Celibat

Abort

Bibelns sexuella revolution

Synd och förlåtelse

Boken är inbunden och har 82 sidor. Det är alltså en lagom munsbit, även om man inte är så van att läsa. Huvudmålgruppen är unga vuxna i 20-30-årsåldern, men den fungerar bra för de flesta som har ett intresse för ovanstående ämnen. Om du själv är intresserad går det bra att höra av dig till mig på familjen.edsinger@gmail.com. Priset är 150 kr + frakt.

kommentarer
 1. Martin Fouladi skriver:

  Gott att du lyfter ämnet sexualitet! Och även att det går att finna i bokform nu. Jag gillar det du skriver!

  • olofedsinger skriver:

   Roligt att höra, Martin!

   • E skriver:

    Hej! Har läst boken. Den är bra. Undrar bara vidare om sexualitet och singel livet. Även om man är singel och inte är sexuellt aktiv är man ändå en sexuell varelse med sexuella behov och en längtan, inte sant? Hur ska man handsaks med sexuella behov och längtan när man inte är gift och inte vill ha sex före äktenskapet? Om man vill leva i celibat, försvinner den sexuella drivkraften då eller vad gör man?

   • olofedsinger skriver:

    Hej!
    Roligt att du uppskattade min bok! Jag vet inte om jag är rätt person att svara på detta, i alla fall inte så ingående som jag misstänker att du önskar. Jag har dock stort förtroende för Sam Allberry, och vill därför rekommendera hans bok (som jag dock inte har läst): https://www.thegospelcoalition.org/reviews/7-myths-singleness/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s