Artikel om lärjungaskolan i dagens Budbäraren

Postat: 12 maj, 2015 av olofedsinger i Lärjungaskap

I dag landade det senaste numret av Budbäraren i brevlådan. På sidan 4 kan man läsa följande artikel om I Mästarens fotspår:

I höst startar en ny kurs på Solviks folkhögskola. Kursen, som heter I Mästarens fotspår, är på distans och leds av Salts förre generalsekreterare, Olof Edsinger.

I Mästarens fotspår är en lärjungaskola med syftet att hjälpa deltagarna att växa i sin personliga relation till Jesus, säger Olof Edsinger. Det ska handla om det kristna livet, hur Jesus kan forma vårt sätt att tänka, tala, handla och prioritera. Vi kommer att följa Jesus praktiskt och den primära kurslitteraturen blir Lukasevangeliet och Apostlagärningarna.

Kursen börjar med en heldag lördagen den 29 augusti där alla deltagare får träffas och lägga en grund tillsammans. Sedan följer 16 veckor på distans med två lektioner i veckan. Lektionerna läggs ut på en hemsida och kommer enbart att vara tillgängliga för dem som går kursen.

– Utöver detta tillkommer YouTube-klipp och annat undervisningsmaterial, samt uppgifter som är kopplade till undervisningen. Via en sluten Facebook-grupp kommer vi sedan att ta upp olika samtalsfrågor. Det blir även mer personliga övningar, som vi inte kommer kräva någon redovisning av.
Olof Edsinger uppmuntrar till att ha en mentor eller ledare som kan finnas som stöd under kursgången.
– Det händer mycket i ens inre liv genom att gå en sådan här kurs, därför vill vi gärna uppmuntra till att ha kontakt med exempelvis en lokal pastor eller ungdomsledare. Vi kan även hjälpa till med att hitta mentorer.

Du kan gå I Mästarens fotspår antingen på kvarts- eller halvfart. Väljer du halvfart finns det möjlighet att söka studiemedel. Huvudmålgruppen är unga vuxna mellan 18-30 år, men även äldre får söka. Olof Edsinger kommer leda kursen och hålla i undervisningen, men beroende på dess storlek kan det komma in fler lärare.
– Vår vision är att du som går den här kursen ska bli förankrad i Guds nåd, förankrad i Guds ord och rustad för ett liv i den helige Andes kraft. Att låta relationen med Jesus få bli lite mer levande i din egen vardag, i ditt liv.

Mer information finns på http://imastarensfotspar.se. Sista ansökningsdag är 1 juni.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s