Nu debuterar jag på Livets Ords Förlag!

Postat: 26 januari, 2015 av olofedsinger i Uncategorized
Etiketter:, , ,

Vill härmed dela med mig av en pressrelease från Livets Ords Förlag. Orsaken är att en av mina tidigare böcker precis har blivit återutgiven där, nämligen In på helig mark. Nu dock under titeln Ett liv i den Heliges närhet. Det känns förstås väldigt spännande att få nå ut med detta budskap till en ny läsekrets. Boken – som handlar om Guds helighet och det heliga livet – är en av mina ”tungviktare” om man ser till själva ärendet. Jag skrev den med Agne Nordlander som handledare och läste ett 40-tal böcker parallellt med mitt eget skrivande. Därtill sålde den bra när den gavs ut av Libris förlag. Nu kommer den alltså ut i en reviderad version, med ny titel (den jag själv från början hade önskat), utan sitt gamla förord och med ett väldigt snyggt omslag. Om du inte redan har läst den får du förstås gärna kolla in den!

Framsida Ett liv ...

Här kommer pressreleasen:

Olof Edsinger debuterar som författare på Livets Ords Förlag

I slutet av januari debuterar EFS-profilen och författaren Olof Edsinger på Livets Ords Förlag med boken Ett liv i den Heliges närhet. En bok som ställer relevanta frågor både om Guds helighet och om de konsekvenser som det kan få att vi som kristna lever i gemenskap med en helig Gud.

Ett liv i den Heliges närhet utgår ifrån de bibelställen som talar om Guds helighet och visar på hur vi i dag kan få bli präglade av denna i våra liv och handlingar. Edsinger beskriver hur de människor som möter den Helige förändras och hur en längtan efter helgelse och ett heligt liv kan växa fram i våra egna liv. Han lyfter också fram skillnaderna mellan det gamla och det nya förbundet, och vad det innebär att vi som kristna har tagit emot den helige Andes gåva.

– Vad är det att vara helig? Vad innebär det att den Gud som vi tror på som kristna är just helig? Och vad menar Petrus när han uppmanar oss att ”vara heliga liksom han är helig”? frågar sig Edsinger och reder ut begreppen både utifrån bibelordet och sina egna erfarenheter.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Olof Edsinger som författare hos oss. Det har varit ett inspirerande samarbete och vi ser nu fram emot att ge ut denna bok, som vi tror att många läsare kommer att uppskatta och som samtidigt bidrar till både djup och bredd i vår utgivning, säger förlagschef Simon Ahlstrand.

Olof Edsinger har läst teologi på Johannelunds teologiska högskola. Han är författare till ett tiotal böcker om Bibeln och det kristna livet, och var under nio år verksam som generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS.

Boken har tidigare varit utgiven under annan titel på ett annat förlag, men ges nu ut i en lätt reviderad version på Livets Ords Förlag.

För pressmaterial:
www.livetsordsforlag.se/press

För mer information, kontakta:
Simon Ahlstrand
PRESSANSVARIG
LIVETS ORDS FÖRLAG

DIREKT 018-489 81 33   MOBIL 0727-42 46 00   VÄXEL 018-489 80 00
E-POST simon.ahlstrand@livetsord.se    HEMSIDA www.livetsord.se

kommentarer
 1. Ted Nilsson skriver:

  Vad är det som gör att predikanter och kristna ledare vill få ut sina böcker via livets ords förlag?
  Det har skett mycket osunda saker där och tyvärr ser vi att det inte är slutet på detta.
  Tror att det finns flera som aldrig skulle köpa en bok som utges av livets ords förlag.

  • olofedsinger skriver:

   Hej Ted!
   Eftersom du har dessa frågor är det bra att du ställer dem!
   Jag kan förstås inte svara för alla författare som ges ut av Livets Ords Förlag, men här kommer några tankar/förklaringar från min egen horisont:
   1) Livets Ord i dag är inte alls vad det var för 30 år sedan. Jag skulle inte ha gett ut en bok där på 80- eller 90-talet, men i dag är läget ett annat. Dessutom har förlaget breddat sig väsentligt den senaste tiden. Bland annat har man gett ut böcker av Johan Dahlman och Dan Salomonsson (pingst) och snart Stefan Swärds viktiga bok om försoningen (EFK).
   2) Jag har tidigare gett ut flera böcker på Libris, men sedan de avskaffade sin teologiredaktörstjänst har de tappat mycket av sin teologiska profil. Det är dessutom lite si och så med deras teologiska hållning i stort, med utgivningen av Rob Bells bok ”Kärleken vinner” som ett av de främsta exemplen.
   3) Om man ser till själva teologin menar jag att Livets Ords Förlag i dag inte är mer ”extremt” än exempelvis Verbum, men det var ingen som reagerade när jag gav ut min lilla bok om Jesus på Verbums förlag …
   4) I slutändan handlar det förstås också om målgruppen. Livets Ords Förlag når ut till väldigt många genuina kristna, som längtar efter fördjupning i sitt eget liv. Och här tänker jag att min bok om Guds helighet och helgelsen landar väldigt rätt. Dessutom kan man ju säga att just detta budskap redan har ”nått ut” i många mer traditionella sammanhang genom min boks första upplaga på Libris.

   • Ted Nilsson skriver:

    Jag respekterar din ärliga önskan att nå människor med evangelium.
    Har själv gått bibelskola på livets ord, har ett flertal släktingar som fortfarande står upp för dem så jag är rätt insatt i läget där.
    Tyvärr tror jag att det bara kommer att komma fram fler saker där som inte gagnar Guds rike.
    Det konstiga är att kristna kan kritisera SD men livets ord får man inte ifrågasätta, bara där borde man reagera.
    Varför står man upp för rasism men inte för alla de som fått sina liv förstörda av livets ord?
    Under mitt år på livets ord försökte flera ta sitt liv, varav en i min bönegrupp, egna problem blev svaret från ledningen.
    I UNT kan man läsa om vilket svar Robert Ekh gav en församlingsmedlem när denne ifrågasatte pensionerna och detta hände 2009, endast 6 år sedan.
    När menar du att det har förändrats?
    Är inte kritisk mot dig personligen men självklart kritisk mot att ge ut böcker via livets ords förlag.

 2. olofedsinger skriver:

  Jag förstår vad du menar, och vill inte ifrågasätta dina erfarenheter. Men jag känner också många härliga personer i denna församling vars motiv jag inte ser någon anledning att ifrågasätta. Hursomhelst tror och hoppas jag att jag har sådan integritet i mig själv, och även genom mina böcker, att de människor som möter mig och hör mig märker att jag inte representerar och/eller förordar de saker som du lyfter fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s