Hur mäter vi framgång? – del 2

Postat: 27 december, 2014 av Martin Alexandersson i Församling

Följande inlägg publiceras också på EFKs pionjärblogg

Att samla många människor är något som många utav oss vill och vi vill gärna se det som ett mått på att ha lyckats när vi samlar många. Det gör också att vi gärna vill bygga ut, erbjuda tolkning på olika språk, eller visar predikan i en annan lokal – allt för att kunna samla så många som möjligt.

Att samla är ingen direkt obiblisk tanke, men den rymmer nog inte hela kallelsen för den kristna gemenskapen. På många håll i NT är sändningen central. Jesus säger till sina lärjungar ” Som Fadern har sänt mig sänder jag er” (Joh 20:20) och församlingen i Antiochia sände iväg Barnabas och Paulus (Apg. 13:2).

Jag hade en kollega som besökte en församling nånstans i USA. De hade aldrig varit mer än 200 medlemmar men hade de senaste decennierna planterat ett 50-tal nya församlingar i sitt område. Få känner till denna församling eftersom den är så liten och har fokuserat på att sända iväg människor. Många utav oss kan däremot räkna upp flertalet kända, stora församlingar som har fokuserat på att samla så många som möjligt.

Frågan är vad som betyder mest i Guds rike?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s