Första recensionen av min bok om domen

Postat: 15 december, 2014 av olofedsinger i Uncategorized

Den första recensionen av min bok om domen har nu kommit. Det är pingstpastorn Björne Erixon som skriver i Världen idag. Han börjar med att konstatera:

Det är ett viktigt ämne som Edsinger tar sig an. Ja, boken rör sig på ”minerad mark”. Både i samtidskulturen och i kristna kretsar finns det säkert spärrar mot tanken på en Gud som dömer. Det är i stället, ofta, en önskan att Gud, om han nu finns, ska ställa upp på oss, förstå våra fel och brister och helt vara oblandat positiv mot oss. Oavsett vad vi gör.

Om mitt sätt att skriva noterar Erixon:

Edsinger skriver enkelt i betydelsen tillgängligt. … Korta koncisa sammanfattningar av hans slutsatser underlättar läsningen. … Edsinger skriver hovsamt, tydligt och med engagemang i stora och svåra frågor. Låt oss anta utmaningen att enskilt och i skilda grupper fortsätta fördjupningen, förädlingen och dialogen.

De frågor som Erixon väcker handlar i första hand om att jag skriver utifrån en specifik teologisk tradition, och att jag kan riskera att ”inte notera och markera emot ‘den billiga nåden’ på närmare håll”. Men hav tröst: just dessa saker har jag faktiskt gått in på både i min bok In på helig mark: Om att leva i den Heliges närhet och Krigen i Gamla testamentet: Ett försök att förstå. Så kolla gärna in också dessa böcker!

Och vill du beställa Domen: Evangeliets bortglömda dimension i tid för julhelgen kan du höra av dig till mig på adressen familjen.edsinger@gmail.com.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s