Boktips för dig som vill växa i ditt lärjungaskap (just nu till väldigt bra pris)

Postat: 18 september, 2014 av olofedsinger i Lärjungaskap, Ledarskap

Jag har kommit över ett restparti av min bok Korsets väg och korsets kraft till kraftigt reducerat pris. Boken utkom 2011 och kan beskrivas som ett ”offensivt alternativ till framgångsteologin”. Eller som jag skriver i min bokpresentation på bloggen:

En utmanande bok om två på ytan helt olika sidor av det kristna livet: lidandet och härligheten. Lidandet för Kristus kartläggs hela vägen från omvändelsen till martyriet. Den undergörande tron kartläggs från försoningens tjänst till uppväckandet av döda. Vad som förenar de båda stråken är att de båda går tillbaka på vårt beroende av och vår lydnad för Kristus.

En av dem som har talat väl om boken är Ulf Ekman, som för ett par år sedan gav följande omdöme på sin blogg:

Olof har ett mycket bra sätt att skriva och att på ett lättfattligt, men inte förenklat, sätt att beskriva andliga sanningar och företeelser. I denna bok beskriver han översiktligt hur korset inte bara är en plats för utbyte där Jesus tar vår synd och vi får hans rättfärdighet, utan också en plats för överlåtelse. … Balansen mellan det vi har fått tillgång till och den seger Jesus vunnit för oss och det vi dagligen skall leva ut i ödmjukt tjänande kommer fram på ett mycket bra sätt. … En bra bok, strukturerad, genomtänkt, själavårdande och hoppfull. Läs den gärna!

Boken innehåller tio korta kapitel om lidandets väg, och lika många kapitel om hur uppståndelsekraften kan ta sig uttryck i våra liv. För en innehållsförteckning, se här.

Pris: endast 80 kr + frakt.

Om du vill beställa kan du skicka ett mail till mig på familjen.edsinger@gmail.com. Kolla också gärna in presentationen av mina andra böcker. Särskilt min senaste bok, Ledare i Guds rike: Bibliska principer för den kristna tjänsten, är fortfarande högaktuell. Den används redan nationellt av flera samfund för deras pastorsfortbilningar, men kan precis lika gärna läsas av den som inte har kristet ledarskap som sitt yrke.

Tidningen Dagens omdöme om boken var följande:

I boken tar författaren upp många exempel från företrädesvis Nya testamentet. Han berör ämnen som frestelser, utmaningar, mandat, underordning, prioriteringar och tjänande, och det görs på ett balanserat men samtidigt utmanande sätt. Utan att förringa Olof Edsingers tidigare nio böcker, varav jag läst fyra, tror jag ändå det finns fog för påståendet att ”Ledare i Guds rike” är hans hittills bästa. … I boken ger han många exempel från sina egna erfarenheter som ledare och återkommande genom boken känns det som han funderat mycket kring frågorna om ledarskap och lärjungaskap. För den som på något sätt fungerar som ledare i kristna sammanhang finns det absolut anledning att läsa denna bok.

Innehållsförteckningen finner du här, och priset är 150 kr + frakt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s