Vad är meningen med livet?

Postat: 9 maj, 2014 av Martin Alexandersson i Lärjungaskap, Reflektioner
Etiketter:

För egen del har jag haft tre olika svar på den frågan under mitt liv som kristen och dessa svar har, självklart, påverkats av vad jag har uppfattat som en människas grundläggande kallelse. Därför är jag ödmjuk inför uppgiften och utesluter inte att jag kommer fram till ett fjärde svar senare i livet – även om jag inte tror det (sååå ödmjuk är jag inte;-)

Det första försöket för mig att formulera meningen med livet var ”att bli frälst”. Gud har skapat mig till relation till honom och den mest grundläggande kallelsen är att få bli återupprättad i den gemenskapen genom Jesus.

Det andra försöket utvecklades för några år sedan då jag insåg att meningen med livet inte enbart handlade om att bli frälst utan om att bli lärjunge. Att bli frälst är, i mångt och mycket, en engångsföreteelse och Jesu kallelse var inte enbart att få en återupprättad relation med Gud genom honom, utan också att följa honom.

Det tredje försöket har kommit på senare tid och det handlar om att göra andra till lärjungar. Att enbart själv vara lärjungen är inte hela kallelsen. Det är bara halva kallelsen att själv vara lärjunge och Jesu missionsbefallning handlar om att ”göra alla folk till lärjungar. Om meningen med livet är att göra andra till lärjungar så förutsätter det att jag både själv är frälst och lärjunge. Men det ger också ett mycket mer utåtriktat fokus att meningen med mitt liv inte enbart handlar om mig – utan faktiskt i huvudsak – om andra människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s