Vad kan jag göra idag som gör att jag imorgon kan göra något som jag inte kan göra idag?

Postat: 27 mars, 2014 av Martin Alexandersson i Lärjungaskap
Etiketter:

Rubriken är en mycket utmanande fråga och bön! Många utav oss nöjer oss med det vi inte kan och gör enbart det jag kan göra idag. Och så fortsätter jag med det imorgon. Och nästa dag.

Rubrikens fråga är därför väldigt utmanande och förutsätter att det finns nya saker jag kan lära mig för att framöver kunna göra saker som jag inte kan nu. En del saker är självklara – om jag lär mig ett nytt språk skulle jag kunna åka till ett annat land och prata med människor om Jesus. Men andra saker är mer knepiga: vad kan jag göra idag för att bättre göra människor till lärjungar imorgon?

Lösningen måste vara att rubriken får bli en fråga till Gud: vad vill du att jag gör imorgon? Vad är det jag då behöver göra idag för att kunna göra det imorgon?

Bibeln är full av exempel på människor som förberedde sig (eller Gud förberedde dem) vilket gjorde att de senare kunde fullfölja sin kallelse. Jesus är ett exempel, Mose som vallar får i samma öken som han sedan ska leda ett helt folk är ett annat. David som vet att det finns en kungakallelse men där det tar ett bra tag att få den rollen, är en annan.

Utmaningen till oss blir därför att först fråga Gud men sedan också uthålligt se vad jag kan lära mig idag för att imorgon mer kunna komma in i det Gud har planerat.

Det här inlägget har också publicerats på www.pionjarbloggen.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s