Mekane Yesus-kyrkan nu störst!

Postat: 20 mars, 2014 av Jonas Nordén i Reflektioner

Jag fick i förra veckan reda på att Mekane Yesuskyrkan under förra året växte med över 300 000 nya medlemmar! Wow! Det är så stort att denna kyrka fortfarande fortsätter att växa i sådan takt – att väckelsen på sina håll i landet fortfarande är riktigt påtaglig. Främst gäller detta i södra delen av landet.

Jag läste så sent som igår ett kapitel i Anders Petter Sjödins bok ”Sök Guds ansikte”, där han skrev om den otroliga utvecklingen i Mekane Yesus. Då, 1996, hade de 1,8 miljoner medlemmar, vilket var stort då! Men idag, 20 år senare alltså hela 4,5 miljoner mer!

Sedan läste jag häromdagen på Kersti Karlssons facebook (förde detta Etiopien-missionär) att hon hade räknat ut att medlemsantalet i Svenska kyrkan nu är 6 355 965. I Mekane Yesuskyrkan var det vid årsskiftet 6 355 838. En skillnad på 127 medlemmar! Med den utveckling som är, inom båda kyrkor fast åt olika håll, innebär detta att 2014 blir det historiska år då Mekane Yesuskyrkan officiellt blir världens största lutherska kyrka! Förmodligen har det redan hänt. Det är otroligt stort. Nu har verkligen kyrkokartan ritats om så att södra jordklotet dominerar. I och med att även den Tanzanska lutherska kyrkan ökar mycket, innebär det att dessa båda snart kommer att vara störst (dock kanske inte bäst och vackrast?)!

Tänk att lilla, lilla EFS har fått vara med om att plantera och lägga grunden till båda. :-) Det är så stort så man blir ödmjuk.

kommentarer
  1. LeoH skriver:

    Reblogga detta på Tankar i natten och kommenterade:
    Jag har inte under några dagar inte känt någon inspiration till något nytt blogginlägg. Därför är det roligt att kunna dela andras glada nyheter. För visst är uppgiften glädjande?

  2. […] Frågan gäller Svenskakyrkan, om hon fått lämna förstaplatsen vad gäller medlemsantal för Lutherska kyrkor. Klicka på länken nedan och kolla själv: https://efterkristus.wordpress.com/2014/03/20/mekane-yesus-kyrkan-nu-storst/ […]

  3. joda80 skriver:

    Tack Jonas! Spännande att läsa om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s