Positiv recension i Dagen

Postat: 21 januari, 2014 av olofedsinger i Uncategorized

Den första recensionen av min bok Ledare i Guds rike har nu kommit. Till min stora glädje kan jag konstatera att den är mycket positiv! Det är Roger Bengtsson som skriver:

Viktig bok om kristet ledarskap

Vad skiljer ett kristet ledarskap från ledarskap i allmänhet? Hur kan man bli kanal för Guds kraft, snarare än sin egen? Vad säger Bibeln om ledarskap, och hur kan det tillämpas i dag?

Det är inga små frågeställningar Olof Edsinger ger sig i kast med i sin senaste bok, men jag delar hans uppfattning att de är viktiga att fundera över. I alla sammanhang kan en ledare antingen frigöra eller begränsa dem han eller hon leder och vanligen anger ledaren tonen för hela den kultur denne är satt att leda. I så kallade kristna grupperingar där Jesus är både grundbult och föredöme är det givetvis intressant att försöka utgå från bibliska principer.

I boken tar författaren upp många exempel från företrädesvis Nya testamentet. Han berör ämnen som frestelser, utmaningar, mandat, underordning, prioriteringar och tjänande, och det görs på ett balanserat men samtidigt utmanande sätt.

Utan att förringa Olof Edsingers tidigare nio böcker, varav jag läst fyra, tror jag ändå det finns fog för påståendet att ”Ledare i Guds rike” är hans hittills bästa. Under drygt åtta år har han varit generalsekreterare för Salt – EFS barn och ungdomsorganisation – och nästan lika länge har han funnits med i ledarskapet för EFS i Mikaelskyrkan, Uppsala.

I boken ger han många exempel från sina egna erfarenheter som ledare och återkommande genom boken känns det som han funderat mycket kring frågorna om ledarskap och lärjungaskap. För den som på något sätt fungerar som ledare i kristna sammanhang finns det absolut anledning att läsa denna bok.

(Om du ännu inte har gjort slag i saken går det förstås bra att höra av sig med en beställning! :))

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s