Antje Jackeléns felaktiga premiss

Postat: 7 januari, 2014 av olofedsinger i Bibeln, Insändare & Debatt
Etiketter:, , , , , , ,

I dag har jag en insändare publicerad på Dagen debatt. Den utgår från Antje Jackeléns försök att bortförklara Jesu ord om att han är ”vägen och sanningen och livet” (Joh 14:6). Det jag vill visa på att Jackeléns  försök (förutom att vara felaktiga rent teologiskt) redan från början bygger på en felaktig premiss – nämligen att det bara skulle vara några få verser i Bibeln som förmedlar budskapet om Jesu unicitet. Sanningen är nämligen den motsatta: hela Nya testamentet är genomsyrat av detta budskap. Låt oss vara fortsatt frimodiga i vår bekännelse av Jesus både som vår personliga Herre och som hela världens Frälsare!

kommentarer
 1. Anders Henningsson skriver:

  Inte bara NT även GT berättar om Kristus, Gud tog det som låg Adam närmast om hjärtat och byggde Adams brud av det som en förebild på att Gud skulle ta av Kristi ande (när Kristus var avsomnad) för att kring den bygga Kristi brud. Gud lovade Adam att han en dag åter skulle bli av stoft och den andre Adam blev på tredje dagen åter till stoft. o.s.v.

  Ingenting kan komma från ingenting, allting kommer från Gud som alltid funnits och utvecklat allt, är vad jag tror, men vissa vetenskapsmän tror på Big Bang mirakel och en mirakulös utvecklingslära. Antje Jackeléns försök att göra det lättare för folk att komma till tro, kommer förmodligen göra att hon räknas som liten i himmelriket.

  Deborah och de andra domarna var kallade av Gud till att tolka Skriften och leda Guds folk, men hur är det med Svenska Kyrkans ledare, har de inte alltid varit politiskt korrekta och följt tidsandan framför Kristus?.

  • olofedsinger skriver:

   Hej Anders! Visst är det så att hela GT vittnar om Kristus. På många olika sätt. Framför allt är ju Jesus och Jahve en och densamme! Även jag tror att Svenska kyrkan biter sig i svansen när man anpassar sig till det politiskt korrekta – och till ”minsta gemensamma nämnare” i relation till medlemskåren i stort. Riktigt så här illa har det dock inte alltid varit. Den stora vattendelaren i Svenska kyrkans historia var nog ändå KG Hammar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s