Slutreplik även i Dagen

Postat: 22 oktober, 2013 av olofedsinger i Insändare & Debatt
Etiketter:, , , ,

Den tidigare RFSU-informatören Cindhy Cronjezon har skrivit en ny insändare med anledning av våra inlägg kring RFSU:s material ”Sex i skolan”. Jag och Alf B Svensson har fått möjlighet att svara direkt, i vad som också blir vår slutreplik i denna debatt. Det har varit lärorikt att försöka förstå RFSU, och även att bemöta dem utifrån den världsbild och de värderingar som vi själva representerar – och som ofta krockar rejält med RFSU:s.

Den uppmärksamme läsaren märker att vi inte ger något rakt svar på Cindhys anklagelse att vi rycker vissa bitar ur sitt sammanhang. Den främsta orsaken till detta är utrymmesbrist. Och i grunden är det ju alltid så att man i en insändare måste exemplifiera, och inte kan redogöra för hela sammanhanget. De övergripande värderingar från vilka de citat vi hänvisar till stammar ur tror vi dock att vi ger hyfsad rättvisa åt – något som ju har bekräftats av båda Cindhys inlägg.

(Om du vill följa de tidigare turerna i denna debatt, både i Dagen och på SvD.se, är det bara att scrolla ner lite på denna sida …)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s