Bryt RFSU-monopolet i skolan

Postat: 27 september, 2013 av olofedsinger i Insändare & Debatt
Etiketter:, ,

I dagens Dagen har jag och några av mina kollegor, tillsammans med psykologen Alf B. Svensson, skrivit ett inlägg om skolans sex- och samlevnadsundervisning. För mig känns det naturligt att engagera mig i denna fråga efter den temaserie om Gud och sex som jag har jobbat med på bloggen under det senaste året. Framför allt är det beklämmande att läsa det material som RFSU har tagit fram och som man nu ”missionerar” med i hela den svenska skolan. Sällan har jag sett ett så konkret uttryck för sexualiseringen av det offentliga rummet. Sällan har jag sett ett så oförblommerat åtskiljande av kärlek och sex. Att RFSU dessutom vill se till att alla barn ska få en ingående undervisning hur man går till väga vid hbtq-sex gör inte saken roligare.

Nu försöker vi ändå vara konstruktiva. Jag inser att materialet redan finns, och kommer att finnas, som en resurs ute på våra skolor. Uppmaningen i vår insändare är därför till Sveriges Kristna Råd  att ta fram ett kompletterande material. Jag hoppas verkligen att vår uppmaning blir hörsammad! Du kan läsa vår insändare här.

kommentarer
  1. olofedsinger skriver:

    Det är fler som reagerar på RFSU:s hållning. Ett läsvärt inlägg från ett antal pastorer i Borås finner du på denna länk: http://www.bt.se/debatt/kan-man-ta-rfsu-pa-allvar(3954199).gm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s