Missionsiver

Postat: 18 februari, 2013 av Jonas Nordén i Församling, Lärjungaskap, Reflektioner
Etiketter:,

Det finns en hel del att säga om Mekane Yesuskyrkan efter ett halvår i närkontakt med den, allt från dess huvudkontor till dess lokalförsamlingar. Man imponeras av deras storlek, deras driv, deras fokus, deras holistiska vision och arbete. Men mest av allt slås jag av deras missionsiver!

Själv är jag ju född och uppvuxen i en så kallad missionsrörelse, EFS. Redan med modersmjölken fick jag missionsbefallningen och Afrikas horn som en sammanvävd filt att vira runt mig. Och flertalet gånger har jag lyssnat till missionärer och predikningar om mission. Men sällan har jag mött den iver, den passion och den målmedvetenhet att nå vidare med evangeliet som finns i denna kyrka.

Bara ett exempel är att så fort en ny församling bildas på en ny plats, så har de som målsättning att den församlingen genast ska ha en sk. ”predikoplats”, dvs en plats eller ett område där man försöker nå vidare med evangeliet. I sin 5-års plan har man satt som mål att nå 30 000 000 människor med evangeliet!

Ganska nyligen har MYkyrkan också startat internationell mission. IMS (International Mission Society) bildades och man har hittills sänt ut missionärer till Pakistan, Palestina och Mali. Fler kommer att komma!

Min fundering är: Har vi som missionsrörelse tappat ivern för evangeliets spridning? Jag tror att det kan vara så. I mötet med mina kristna bröder och systrar här så känner jag mig själv fattig på den där glöden, hängivenheten, modet och beslutsamheten. Och så tänker jag att de ju från början har fått det från oss. Våra förfäder hade det! På riktigt!
Är det kanske tid för oss att återupptäcka själva nerven i vår rörelse? Att be Gud om att drabba oss på nytt med hjärta för de som ännu inte känner honom som sin personliga Frälsare! Än finns det tid, än finns det hopp, än finns det utmaningar för oss att ta oss an. Låt våra syskon i söder inspirera oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s