Enkelhetens väg

Postat: 24 januari, 2013 av olofedsinger i Bibeln, Lärjungaskap, Tillbedjan
Etiketter:, ,

I dag är jag intervjuad i tidningen Dagen. Rubriken för inslaget – som ingår i ett uppslag på temat Gud och pengar – är: ”Jesus vill hjälpa oss att hitta en enkelhetens väg”. Jag är glad att Dagen uppmärksammar detta ämne, och jag är glad att jag själv fick möjlighet att medverka i reportaget. Frågan om hur vi som kristna ska se på pengar och givande är nämligen en av de absolut mest centrala för hela det kristna lärjungaskapet.

I en bredvidartikel skriver journalisten: ”Det lär finnas 500 bibelord som handlar om bön, 500 som behandlar tro och 2 350 som behandlar pengar, förvaltarskap och ekonomi.” Teologen Mikael Tellbe fyller i: ”Man brukar säga att ett av tio Jesusord i Matteus-, Markus- och Lukasevangelierna handlar om pengar, förvaltarskap och ekonomi.” I ett annat sammanhang har jag själv hört uppgiften att en tredjedel av alla Jesu liknelser använder sig av bildspråk från ekonomins värld.

Get the point?

Läs gärna mitt lilla häfte ”Välsignat givande”, som går att beställa under fliken Böcker. Och du kan ju alltid börja med att läsa artikeln i Dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s