Vardagsrutiner med Herren

Postat: 1 december, 2012 av Jonas Nordén i Bibeln, Församling, Lärjungaskap, Tillbedjan

”I Etiopien är det så lätt att be”. Det är något jag hört flera människor säga efter att de besökt detta land och tagit del av den andlighet som finns här. Och jag har även sagt det själv, för det stämmer faktiskt. Men det är ändå inte hela sanningen.

Ja, det är väldigt ”öppet” här andligt sett och i jämförelse med Sverige kan det ibland kännas som himmelriket. Men det faktum att det är andligt ”öppet” medför också att det är mer öppet för andlighet som inte har vår gode och helige Gud som källa. Även den Onde och hans packs gärningar är mer påtagliga här, vilket leder till att man mitt i öppenheten måste vara på sin vakt.

Under de tre och en halv månaderna som jag hunnit vara här nu, så kan jag konstatera följande; även om det kan vara mer andligt öppet här och det kan kännas lättare att be osv… så är det ändå samma gamla klassiska kristna koncept som bevarar dig som lärjunge på rätt väg. Det är att troget, varje dag umgås med din Herre i tillbedjan, bön och bibelläsning. Det är att dela den kristna gemenskapen i hemgrupper, församlingen, kring nattvardsbordet och i familjen. Det är det som håller, lägger grunden och i långa loppet skapar växten, uthålligheten, frimodigheten och glädjen.

Gud är densamme överallt i världen, hans rike är detsamma och principerna för växt är desamma. Vi märker hans närvaro på olika sätt, men Han är faktiskt lika nära – inom oss – i Etiopien, Sverige eller på månen. Goda rutiner för livet tillsammans med honom är nödvändiga, överallt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s