Högst praktiskt och personligt del 3 – att ta emot tilltal

Postat: 11 oktober, 2012 av Martin Alexandersson i Reflektioner
Etiketter:

Genom åren har hälsningar från Gud, som människor har fått när de bett för mig, betytt mycket och bekräftat och uppmuntrat mig. Här tänkte jag dela hur jag brukar hantera det.

Först och främst skall man ha attityden av att pröva tilltal och det kan man läsa mer om i 1 Tess 5:20f. Men kortfattat kan man dela in tilltal som människor får till en som: 1. Ja, det här bekräftar något som jag vet/stämmer/ligger i linje med det som jag vet. 2. Nej, det här är fel. 3. Kanske. Här handlar det kanske om saker som jag inte ser idag, men som kanske kommer ske i framtiden.

Grupp 1 är ju en glädjande bekräftelse för stunden, grupp 2 kan man bara släppa, men grupp 3 behöver man ha ett system för. Jag har gjort lite olika genom åren, men det som jag nu gör är att jag har en pärm (eller iaf en flik i en pärm) med tilltal hemma där jag sätter in de tilltal som jag får. Oftast kommer dessa på en avriven papperslapp från en bönesamling och då skriver jag alltid ned datum då det skedde och personernas namn som upplevde tilltalet. Där har jag sedan allt sparat i kronologisk ordning för att på så sätt kunna gå tillbaka och se vad som sagts tidigare.

Sedan jag köpte en telefon med anteckningsfunktion använder jag också den att skriva ner tilltal i (den är bra, för den är alltid med) då jag inte har någon lapp i närheten. Sedan skriver jag ut det och för in i min pärm (eller det är iaf tanken, just nu är det en liten lista i min mobil;-).

Jag har med åren blivit allt mer noggrann med dessa tilltal. Tidigare var det inte självklart för mig att skriva ner allt, eller att skriva ner det ordagrant – men jag har lärt mig att det är viktigt. Framförallt grupp 3-tilltal har en tendens att glömmas bort eller ”fel-kommas-ihåg” och just därför tror jag att det är viktigt att skriva ner dem och arkivera. Jag skriver alltid ner allt som människor upplever (utan att kategorisera dem som 1,2 eller 3) och är medveten att i min pärm finns det sådant som inte är från Gud. Dock vill jag inte avfärda tilltal som felaktiga för tidigt utan låter dem hellre stå kvar. Ibland har det hänt att det som jag trodde var grupp 2-tilltal senare visade sig vara grupp-3 och sedan bli grupp-1 nästa gång jag läst det.

Tidigare artiklar i serien:

Högst praktiskt och personligt del 1 – att läsa kristna böcker

Högst praktiskt och personligt del 2 – att fasta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s