Vad händer efter döden – egentligen?

Postat: 16 april, 2012 av Martin Alexandersson i Bibeln, Reflektioner
Etiketter:

I torsdags var jag och åt lunch med en vän – och ja, det blev pannkakor till efterrätt! Efter vår lunchdejt visade det sig att det skulle bli en debatt om vad som händer efter döden mellan två kristna ledare och jag blev kvar och lyssnade på deras samtal.

Dessa två var Torsten Åhman från (Missionskyrkan) och Stefan Svärd (fd EFK och nu baptistpastor). De var eniga om många saker (det finns en dubbel utgång [alla kommer alltså inte till himlen], människan behöver en personlig tro på Jesus för att bli frälst etc.) men skiljde sig i frågan om vad som händer med de som inte hamnar i himlen. Stefan tror att dessa går en medveten evighet till mötes utan Gud, medan Torsten hävdade att det enbart blir ett utsläckande efter den yttersta domen och alltså ingen medveten evighet.

Det var ett intressant samtal men det jag funderade på efteråt var deras otydlighet i vad som krävs för att en människa ska bli räddad. Flera gånger – och från båda – sas inlägg som tydligt hävdade att det var vad vi hade presterat som kvalificerade oss till himlen. Jag känner dem för dåligt för att uttala mig om det är deras syn, men oavsett var otydligheten i denna fråga anmärkningsvärd och jag satt och nynnande en gammal psalmstrof för mig själv:

Han fullgjorde vad vi borde …

Oavsett var detta en intressant eftermiddag och för den som är intresserad ligger en video från samtalet här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s