Förföljelsens cirkel

Postat: 21 mars, 2012 av olofedsinger i Lärjungaskap
Etiketter:

I helgen var jag i Finland, där jag medverkade på den så kallade Kyrkhelgen. Det var roligt att besöka detta sammanhang, som var en samlingspunkt för så gott som alla väckelserörelser inom den svenskfinska kyrkan – även laestadianerna. En av talarna på helgen var Johan Candelin, som är ledare för Martyrkyrkans vänner, och det var en mycket positiv bekantskap.

En av de saker som Candelin lyfte fram var det faktum att biblisk kristendom alltid är under attack – inifrån eller utifrån. Förföljelsen brukar för det mesta börja med desinformation i olika media. Därefter vidtar diskriminering och till sist regelrätt förföljelse. Mönstret är detsamma som det som Ronald Boyd-MacMillan kallar för ”förföljelsens cirkel”:

1)    förtal

2)    diskriminering

3)    trakasserier

4)    förföljelse

Alltför många av våra bröder och systrar i den globala kristenheten lever med förstahandserfarenheter av detta mönster. Om du vill hålla dig uppdaterad om deras situation kan du förslagsvis prenumerera på Martykyrkans vänners nyhetsbrev. Även organisationerna Open Doors och Ljus i Öster har regelbunden rapportering från dessa lidande syskon i Herren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s