Gamla skatter finns kvar

Postat: 2 november, 2011 av Jonas Nordén i Profetior, Reflektioner
Etiketter:, ,

För ett par veckor sedan var jag med på konferensen ”Pionjär 2011” i Stockholm. Jag skulle kunna säga en hel del positivt om den, men väljer här att förmedla vidare en bild som en av deltagarna fick under vår bönesamling på kvällen.

Vi har vi ett par tillfällen redan på den här bloggen lyft fram profetior om en ny andlig väckelse i Sverige, och minst en handlar konkret om vad som kommer hända i och med Svenska kyrkan. Bilden som jag nu vill förmedla till er har också detta fokus och kan därför få fungera som en bekräftelse på tidigare profetior.

Bilden

Personen som fick bilden såg för sin inre syn en gammal kyrkobyggnad av sten som lyftes upp i luften och efterlämnade ett hål under sig. Människor kom fram till hålet och tittade ner. Några började ta sig ner i hålet och när de var nere på botten började de gräva. Där nere hittade de en hel del gamla skatter, som de tog med sig upp ur hålet och gick ut i samhället och visade upp för alla som ville se dem.

Vi som var samlade på bönesamlingen var överens om att bilden talade om Svenska kyrkan. Det finns många gamla skatter i denna kyrka, med sin månghundraåriga historia, sin gedigna bekännelsegrund och rika gudstjänstliv. Skatter som än en gång kommer att (åter)upptäckas och bli till glädje och välsignelse för hela vårt avlånga land.

Utan tvekan är Svenska kyrkan den kyrka som har kontakt med mest människor i Sverige. Låt oss tillsammans ena oss i bön för denna kyrka, dess biskopar, präster, diakoner, andra anställda, förtroendevalda, frivilligarbetare och medlemmar, med syftet att Guds rike skall få bli synligt i denna kyrka och genom denna kyrka.

I Jesu namn, Amen!

kommentarer
  1. Rebecca Nordén skriver:

    Vilken fantastisk bild. Heja svenska kyrkan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s