Onsdag 28 september 2011 – Två glädjeämnen

Postat: 2 oktober, 2011 av Martin Alexandersson i Gåvor & Tjänster, Lärjungaskap, Ledarskap, Reflektioner
Etiketter:, ,

Två saker hände i onsdags som jag vill berätta om. De är till sin karaktär väldigt olika och vid en första anblick kan man fundera vad de gör ihop i samma blogginlägg…

Det första är att jag – via en god vän – fick reda på en muslimsk man i Stockholm som i onsdags kom till tro på Jesus. Det är alltid roligt när människor kommer till tro, men jag personligen gläds lite extra när det just är före detta muslimer som hittar Jesus.

Det andra som hände denna dag var att min fru hade idrottsdag (jag trodde att sådana upphörde när man slutade gymnasiet – men tydligen hade jag fel) och vi tog oss lite ledigt och åkte iväg och spelade golf i några timmar. Jag köpte i somras en driver som jag i butikens simulator slog väldigt långt med, men sedan dess har jag haft problem med min golfsving och mina slag har antingen varit fegt korta eller hamnat i någon skog vid sidan av banan. Men på onsdagens runda fick jag in min känsla och sving igen och på 15 hålet så kommer min triumf. Jag slår iväg min driver spikrakt 260 meter (mot tidigare gånger kanske 180-200 meter) och lägger mig i perfekt läge. (att jag sedan behövde 4 slag för de sista 250 meterna är en helt annan historia).

Varför skriver jag då detta? Jo, jag tror att det ofta är svårt för oss kristna att få en balans i våra liv. Framförallt vi som vill göra Guds vilja och stå i tjänst för honom. Det är så lätt att hamna i känslor av otillräcklighet och att börja försaka allt som inte är ”rent andliga” saker. Till exempel: hur kan jag ta det lugnt när det finns människor som inte känner Jesus – jag borde vara ute och prata med dem istället för att vara hemma ikväll. Eller: hur skall jag kunna sova i natt när det finns så mycket att be för. Eller: hur kan jag träffa en god vän när det finns så många människor som inte har en vän, som jag istället borde umgås med.

Problemet är att vi människor inte enbart har andliga behov. Och vi är inte skapade sådana att vi enbart kan ge ut till andra människor. Vi behöver leva i balans. Balans mellan arbete och vila. Balans mellan att ge och att få. Och balans mellan våra olika behov.

Människan är ju en helhet – ande, kropp och själ. Och min ande gladde sig åt muslimen som blev kristen, min kropp gladde sig åt mitt slag och min själ gläder sig nu åt att få skriva det.

kommentarer
  1. Jonatan Rantzer skriver:

    Min själ gläder sig också, när jag läser ett så balanserat blogginlägg =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s